Frisbee

 • Első hallásra talán furcsa, hogy a műanyag korong dobálását sportnak nevezzük,ám amellett,hogy kiváló szabadidőtöltés és játék, még igazi versenysportként is űzhetjük a frisbee-t.
 • Iskolánk talán "legegyszerűbb" és a kutya számárára a legtöbb energiát felhasználó sportja. 
 • Egyszerű mivel tulajdonképpen nem kell hozzá semmi, csak egy jó kedvű, mozgékony kutya, és néhány kutyák számára gyártott korong. Ez azért fontos, mert a kutyás korong olyan anyagból készül, ami nem törik, és nem okoz sérülést a kutyának.
 • A frisbee-t bárhol gyakorolhatjuk, ahol elég hely áll rendelkezésre a dobáshoz.
 • A játék lényege, hogy a kutya még a levegőben elkapja a korongot, és igyekezzen vele vissza a gazdihoz.


De miért kell ehhez iskolába járni? Mitől lesz ez verseny szintű?

Ránézésre könnyűnek tűnhet, de mint ahogy minden más sportágnak, ennek is megvannak a módszeri. Ebben nyújt segítséget iskolánk. Hogyan dobjuk el a korongot? Hogy fogja a kutyám a levegőbe elkapni? Hogy tanítsak hozzá trükköket? A lépések egyszerűek, segítünk eljutni a hétköznapi dobálástól a versenyszintig. 
 

A frisbeenek két fajtája van.

 • Az egyik az úgynevezett távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik, amely különböző pontértékű sávokra van bontva. A legtávolabbi sáv a legmagasabb pontértékű. A játékban egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni.

   
 • A másik ágazat a szabadstílus. Itt másfél perc alatt kell mindenféle játékos, akrobatikus ugrásokat bemutatni, zenei aláfestéssel, mint egy tánc, vagy műkorcsolya kűrben.
   

A frisbee varázsa abban rejlik, hogy bármilyen kutyával játszható, aki szeret futni, ugrálni, és a pár perces játéktól a versenyig a kutyának mindig csak egy kellemes élmény a gazdájával együtt töltött idő.