Jarný pretek Obedience - Košice, 13.5.2017

Nagyon büszke vagyok a csapatomra, akik a "verseny nehézségei" ellenére szuperül teljesítettek, ugyanis aversenyen kellett a csapat kezdő és obed 0 szinten indulóinak szembesülnie azzal hogy a feladatok nem teljesen azok amikre mi készültünk hiszen a kinti feladatok név alapján bár ugyan azok a kivitelezésük teljesen más mint hazákban.

Reni & Lili feladatait az utolsó pillanatban változtattuk meg, hiszen obed 0 szinten 3 feladatot kellett kiválasztani akezdő anyagból és a versenyfelkészülési időszakban csak ezeket gyakoroltuk, ezért extrán büszke vagyok rájuk hogy 3-ból 2 teljesen elhanyagolt feladatot ilyen gyönyörűen teljesitettek! ÉS ugyan ez igaz a kezdőinkre is! 

Zsuzsa és Emese nagyjából ugyan azokat a hibákat vétették felvezetőként, bár Zsuzsánk kicsit rutinosabb volt míg Mesinek ez volt az első versenye két hónap felkészülés után. 

Sajnos a külföldi szabályok miatt Burro nehezen találta meg a boxot igy arra kevesebb pontot sikerült gyűjteniük, illetve Zsuzsa kis felvezetői bakijai miatt az összképből is sokat veszítettek DE így is 267 pontot ért a mai napon a munkájuk. 

Mesiről és Tamiról az összkép tekintetében tökéletesen ugyan ezt tudnám elmondani, Mesi viszont egy nagyobb felvezetői hibákat is elkövetett, először a boxnál majd, ennek következtében lányos zavarában sajnos a bója kerülést 0 ponttal zárták.(231 pont)

Mind a két kezdő szinten induló versenyzőnk megérdemli az óriási dicséretet mivel egy teljesen új váratlan helyzetbe sikerült helytállniuk.

( dupla távolságkontrol, teljesen más apport gyakorlat, póráz nélküli boxba küldés, 

kifektetésből behívás, menetközben fektetésből kutyák háta mögül beállás, teljesen más pórázon követés stb. Inkább hasonlított egy OBED 1-es szinthez mint a hazai Kezdőhöz)

 
 
 

Szerencsére OBED 1-es szinten már nem ért minket meglepetés, így csak a gazdikon múlt minden. 

Tominak és Adrinak is meggyűlt a baja a boxba küldéssel és azon belül is a fektetéssel, Bosco nagyon gyorsan reagált a vezényszóra DE Tomi későn adta ki, így kicsúsztak a boxból, míg Nelson sajnos csak harmadik vezényszóra feküdt le így mind a ketten kinullázták ezt a gyakorlatot.

Bosco sajnos az általános benyomásra is alacsonyabb pontot kapott hiszen nem bírt csendben maradni a feladatok között és olykor alatt sem, az ő munkájuk 240 pontot ért. 

Adrinak és Nelsonnak viszont óriási gratuláció jár mert, a box nullázásán kívül egy feladatuk se ment 8,5 pont alá és a második OBED 1-es versenyükön is kitűnő minősítést szereztek 273 ponttal! 

 
 

 

EREDMÉNYEK:

 
OBED 0
Pásztor Renáta & Lili 2. hely (kitűnő)

 
KEZDŐ
Dinnyés Zsuzsanna & Burro 1.hely (kitűnő)
Királyné Barkóczi Emese & Tami 5.hely (nagyon jó)
 
OBED 1
Kocsis Adrienn & Nelson 1. hely (kitűnő)
Boros Tamás & Bosco 2.hely (nagyon jó)
 

 

 
 

Lili: 
Burro:
Tami:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nelson:
Bosco:

Az alábbi kérdőívet kérem töltsétek ki segítve ezzel munkánkat!

Zord idő -» Savoya 

2017.04.19 Szerda, senki se gondolta volna hogy áprilisban ilyen zord, havas, esős, hideg időnk lesz. DE ilyen körülmények között is megtartottuk a tréningeket hiszen a verseny már a nyakunkon van, alig 1 hónap és a csapatunk újra pályára lép. 

 

Sokak visszamondták a tréninget az idő és a közlekedési nehézségek miatt, de a keménymag jelen volt és becsületesen végignyomta az edzést!

 
Pár képet is hoztam az OBED1-es brigádról ;)
 
Kövessetek minket FACEBOOK-on is!!

 
 

FACEBOOK

 

Facebook oldalunkon folyamatosan frissülő képekkel és videókkal várunk mindenkit!

 

ITT!

 

 

TARGET tréningnap

 

2017. Április 1-je hivatalosan is a bolondok napja DE idén Target Obedience training nap (is)!
 
Íme egy kis ízelítő a 2017. évi első egész napos trainingről, Kistokajból.
 
A csapatépítés és a szórakozás mögött természetesen komoly célok rejtőznek, melyeket még véletlen se vettünk ám félvállról. 
 
 
 Haladó csapattagjaink ugyanis, készülnek a májusi Kassán rendezendő Obedience megmérettetésre. Nekik próbaverseny keretein belül volt lehetőségük próbára tenni magukat, az esetleges hibáikat pedig a nap második felében javítani. Ez egy nagyon fontos „helyzetjelentés” a nagy esemény előtt a párosok munkájáról, és a kutyák eltérő körülmények közti viselkedéséről. Mindemellett a hosszú út , a hirtelen bekövetkezett szinte kibirhatatlan meleg, az egész napos boxfogság, esetleg „idegen” kutyával való közös utazás, több munka és a nagyobb elvárás/nyomás is jelen volt. Ezeket az értékes tapasztalatokat pedig még van idő felhasználni a verseny előtti legfontosabb hetekben. 
A csapat többi tagja sem lazsált. A kezdő prosaink is hasonló napirenden voltak, csak az edzések a szintjeikhez mérten és ágazataikhoz képest voltak kialakítva. Ugyanis az Obedienceben remekelők mellett vannak, akik az IPO sport szerelmesei. 
Összegezve, egy mindenki számára hasznos napot zártunk és emellett ami elhanyagolhatatlan volt a kiváló hangulat. 
Az egészről összefoglaló videó is várható a közeljövőben a csapat oldalán.
 
 #Hajrátargetobedienceteam 

 

 

 

Tovabbi képek: ITT 

 

 

 

 

ÚJ tanfolyam indul ÁPRILISBAN!

Alap engedelmes és obedience tanfolyam indul április 1-én!

A tanfolyam végén egy vizsga keretein belül minden tanfolyamot elvégzett kutyus és gazdi oklevelet kap! Az órák minden szombaton és vasánap 09:00-10:00 óráig lesznek megtartva maximum 6 kutya/oktató csoportokban.
 
Érdelődni kiképzőinknél lehet: 

Vida Zsuzsanna (hétköznap 16:00 után, hétvégén 10:00-15:00)

20/934-9474

 

Pavliscsák Kinga (hétvégén 12:00-18:00)
 20/2303307

 

Engedelmes


 • alap feladatok elsajátítása (ül, fekszik, marad, gyere ide, lábhoz stb)
 • szocializáció (hangok, kutyák, emberek, tárgyak)
 • helyes kommunikáció a kutyával
 • városi közlekedés
 • problémák megoldása
 • kutyás játékok, vetélkedők
Tanfolyam végén vizsgalehetőség!

Obedience:

 • versenyfeladatok alapozása
 • egyéni foglalkozások
 • sokkal magasabb szintű kommunikáció a kutyával
 • kutyák helyes etetése és motiválása
 • különböző eszközhasználat elsajátítása 
És ami garantált egy szuper, segítőkész csapat!
 
Árak:
engedeles tanfolyamdíj:  35.000 Ft / 12 alkalom / 2 hónap (naptári)
obedience tagdíj:          15.000 Ft / 8 alkalom /  1 hónap (naptári)
kutyaovi tagdíj:            10.000 Ft / 8 alkalom / 1 hónap (naptári)